miercuri, 22 octombrie 2014

Oare chiar e criza?

                Din nou am citit pe internet niste sondaje care m-au sa ma intreb daca intradevar la noi in tara chiar este criza de bani. Am citit ca romanii au incep sa-si ia acasa bone pentru ale ingriji copii si pentru a le face menajul in casa.
                Dar sa nu credeti ca in rolul de bona intra femeile din Romania…si aici vine marea surpriza: au inceput sa fie la mare cautare bonele din Filipine. Desi in contractul de munca ele sunt angajate doar cu rolul de bona se pare ca aceste femei prefera sa faca si menajul in casa, chiar daca nu sunt platite suplimentar. Sa fim sinceri, cate dintre romancele noastre ar face ceva pe gratis??
                In fine, revenind la subiectul nostrum cu bonele filipineze, se pare ca din acest trend s-a facut un adevarat business si la noi in tara au inceput sa apara peste noapte zeci de agentii de recrutare si plasare de bone filipineze. Aceste firme se ocupa de absolut toate procedurile: gasirea mai multor bone din care tu sa alegi una, traducerea actelor, echivalarea studiilor daca exista si inclusive de obitnerea vizei de sedere in Romania.
                Dar cum totul are un pret si nimic nu este gratis, acesta procedura costa ceva banuti…uneori onorariul firmelor de recrutare poate ajunge si la suma de 3500 de euro. Si iarasi imi pun intrebarea asta care ma tot macina de cateva zile incoace: in Romania chiar e criza sau toata lumea face bani pe sub mana si ii pune la saltea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu